הגביע הוא שלנו: גלידה ברומא – הגלידריות הטובות ברומא
- רומיו - סיורים והסעות ברומא
- פוסטים
- הגביע הוא שלנו: גלידה ברומא – הגלידריות הטובות ברומא
כשאתם חושבים על גלידה, אתם חושבים על קיץ. נכון? תשחררו את המחשבה הזאת, ברומא זה ממש לא הסיפור. גם בחורף המקומי, תגלו שהגלידריות ברומא שוקקות חיים. הגלידה כאן שייכת לכל עונות השנה. איך שלא תהפכו את זה - אחרי הליכה של קילומטרים בין אתר לאתר, בין חנות אחת לשניה כשהידיים עמוסות שקיות, אחרי ארוחה פחמימתית ומענגת, הגלידה הרומאית המתוקה והמנחמת תתיישב לכם בול בכל מצב. עשרת הגלידריות המומלצות ברומא, תכינו את הקיבה.
קוטפת הפרסים מטרסטוורה
אוטלג - Otaleg!
מיקום: Via di San Cosimato 14/a (שכונת טרסטוורה)
רומא זה אמור הפוך ואוטלג זה ג׳לטו הפוך (גלידה באיטלקית). לא סתם ג׳לטו, המקום מתהדר בשם – ’מעבדת גלידה׳. הגלידריה הזאת לא מפסיקה לקטוף פרסים, ואין מה לומר, היא מרוויחה אותם ביושר. לצד טעמים מסורתיים כמו פיסטוק, קפה וקרם, היא מציעה טעמים משתנים ומסקרנים כמו גלידה בטעם גורגונזולה, רוטב ווסטרשייר ועוגיות, או גלידה בטעם קאצ׳יו א פפה (כן כן, הרוטב של הפסטה)ֿ – פקורינו ופלפל שחור.
שעות פתיחה:
ראשון עד חמישי – 12:00 – 22:00
שישי ושבת – 12:00 – 00:00
הטבעית ממחוז ההיפסטרים
ג׳לטו סן לורנצו - Gelato San Lorenzo
מיקום: Via Tiburtina, 6 (שכונת סן לורנצו)
סן לורנצו היא שכונה צעירה ומתפתחת, שנמצאת במרחק הליכה מהטרמיני. היא עמוסה באמנים, בארים מעולים, סטודנטים, וכמובן גם קולינריה ייחודית ובועטת. ממש בכניסה אל השכונה (מכיוון הטרמיני) תמצאו את הגלידריה הפשוט מעולה הזאת, שמתפארת בעובדה שהיא 100% טבעית. לצד טעמים משגעים כמו פטל ובזיליקום, אננס ורוזמרין, או טעם ג׳ינג׳ר – המקום מציע גם קינוחים מעולים בצנצנת, וופלים מושחתים ואפילו קרפים.
שעות פתיחה:
כל השבוע 11:00 – 01:00
זאת שיש לה סניפים בכל העולם
גרום - GROM
מיקום: סניפים רבים ברחבי העיר
מצד אחד רצינו לתת לכם את הגלידריות הבוטיקיות, המקומיות, אלה שצמחו ברומא ומספרות את העיר דרך הטעמים הנפלאים שלהן. מצד שני, הגלידה של גרום היא שם דבר, עד כדי כך – שתוכלו למצוא סניפים שלה גם אם תקפצו לצ׳כיה, סין, אנגליה או אינדונזיה (מותר לחלום). טעמי הגלידות בגרום מתחלפים על בסיס חודשי, כשכל חודש הם בוחרים את הטעם המועדף עליהם, ולרוב הוא באמת הטעם השווה ביותר. בגרום תמצאו את הקלאסיקות המובחרות, אלה שאי אפשר לטעות איתן. הדובדבן שעל הקצפת, או על הגלידה – כל הגלידות שלהן מותאמות גם לצליאקים.
שעות פתיחה:
משתנה בין הסניפים
מאה שנה של גלידה
ג׳יוליטי - Giolitti
מיקום: Via Uffici del Vicario, 40 (בקרבת הפנתאון), Viale Oceania , 90 (שכונת אאור, EUR)
ג׳יוליטי משמחים לבבות עם גלידות וקינוחים כבר משנת 1900. בהגדרתם הם בכלל בית קפה, אך מוכרים בעיקר בזכות הגלידה הנפלאה שלהם. העסק המשפחתי מציע עוגות, מאפים, ארטיקים וכמובן – גלידות. לעומת המקומות החדשים יותר ברומא, תפאורת המקום בג׳יוליטי היא אולד סקול לגמרי – במובן החיובי של המילה. הריהוט ווינטג׳י והתאורה מעומעמת, ולרגע נכנסים למכונת הזמן ונוחתים ברומא של לפני מאה שנה (לא הרבה השתנה מאז, אגב). והגלידה – אוי, הגלידה. התפריטים עונתיים ומשתנים, אבל הטעם תמיד מנצח.
שעות פתיחה:
שני עד שישי – 07:30 – 00:00
שבת וראשון – 08:30 – 07:30
120 שנה של גלידה. ג׳יוליטי
הגלידריה שמגישה קקי (אבל לא זה שחשבתם)
ג׳לטריה לה רומאנה - Gelateria La Romana
מיקום: סניפים רבים ברחבי העיר
הגלידריה הנהדרת הזאת בכלל נולדה בעיר רימיני, בשנת 1947. בכניסה אליה בדרך כלל תתקלו בתורים, אבל אל תתנו לזה להרתיע אתכם. התור רץ במהירות ובכל מקרה אתם יודעים מה אומרים – בשביל דברים טובים שווה לחכות. לצד טעמים קלאסיים כמו קפה, דובדבני אמרנה או יוגורט, ניתן למצוא גם טעמים מיוחדים כמו שוקולד רובי ורדרד, קרמל מלוח עם פקאן, או אפרסמון (שזוכה בשפה האיטלקית לשם ׳קקי׳ – cachi, אל תתנו לשם לבאס אתכם). על הגלידות הרומאיות נהוג להוסיף קצפת, ובלה רומאנה מציעים שלל קצפות בטעמים. המלצה שלנו: קצפת בטעם זביונה (קרם מחלמוני ביצים וסוכר בעל טעם כמעט אלוהי).
שעות פתיחה: משתנה בין הסניפים
הרבה יותר מסתם גלידה. לה רומאנה
הצגה של גלידה
ג׳לטריה דל תאטרו - Gelateria del Teatro
מיקום: Via dei Coronari 55/56 (פיאצה נבונה), Lungotevere dei Vallati 25 (בקרבת קמפו די פיורי).
הגלידריה המעולה הזאת מציעה רק טעמים טבעיים ועונתיים, עם חריגה אחת מהכלל: הם לא אוהבים לראות ילדים עצובים, ולכן מציעים גלידת תות לאורך כל עונות השנה. הגלידה שהמקום מייצר היא ללא סוכר, וגביעי הוופל נעשים בעבודת יד וכוללים שמן זית. עם טעמים כמו לוונדר עם אפרסק לבן, פטל עם מרווה, ואפילו טעם של עוגת הריקוטה היהודית והמפורסמת מהגטו, הגלידריה של התאטרון נכנסת בקלות לרשימה שלנו, וחייבת להכנס גם לשלכם.
שעות פתיחה:
משתנה בין הסניפים
זאת שקל לפספס - אבל לא כדאי
ג׳לטריה דאי גראקי - Gelateria dei Gracchi
מיקום: סניפים רבים ברחבי העיר, המרכזי שבהם – Via di Ripetta, 261 (פיאצה דל פופולו)
את הגלידריה הזאת קל לפספס, חלונות הראווה שלה לא מטיבים לספר את מה שמתרחש בתוכה. היא פשוטה מבחוץ וטעימה מבפנים. עם מספר סניפים ברחבי רומא – ובעיקר בחלקים המקומיים והלא תיירותיים שלה, הרשת הרומאית הזאת מציעה גלידות וגרניטות שיגרמו לכם להתגעגע לרומא עוד שנים מהיום. לצד טעמים מסורתיים ופירותיים דוגמת יוגורט, זביונה או דבש ואגוזים, ניתן למצוא גם טעמים כמו בוטנים מלוחים, פיסטוק עם חלב אורז או ערמונים ברום.
שעות פתיחה:
משתנה בין הסניפים
הגלידריה שרוצה להתאים לכולם
לה גורמנדיסה - La Gourmandise
מיקום: סניפים רבים ברחבי העיר, המרכזי שבהם – Via di Ripetta, 261 (פיאצה דל פופולו)
את הגלידריה הזאת קל לפספס, חלונות הראווה שלה לא מטיבים לספר את מה שמתרחש בתוכה. היא פשוטה מבחוץ וטעימה מבפנים. עם מספר סניפים ברחבי רומא – ובעיקר בחלקים המקומיים והלא תיירותיים שלה, הרשת הרומאית הזאת מציעה גלידות וגרניטות שיגרמו לכם להתגעגע לרומא עוד שנים מהיום. לצד טעמים מסורתיים ופירותיים דוגמת יוגורט, זביונה או דבש ואגוזים, ניתן למצוא גם טעמים כמו בוטנים מלוחים, פיסטוק עם חלב אורז או ערמונים ברום.
שעות פתיחה:
משתנה בין הסניפים
הגלידריה שלימדה את כל השאר
טורצ׳ה - Torcè
מיקום: סניפים רבים ברחבי העיר
קלאודיו טורצ׳ה פותח את הגלידריה האייקונית הזאת ב-2003, דור שלישי לספקי מתוקים ברומא. סבא שלו פתח מאפייה מקומית ב-1925, וקלאודיו הולך בעקבותיו. הגלידריה הזאת מקבלת מקום של כבוד בהיסטוריית הגלידות הרומאית, ומעבירה תחת ידיה גם את אלו שלבסוף יפתחו גלידריות אחרות, כמו אוטלג ופאטה מורגנה, שנמצאות גם הן במדריך הזה. רשימת הטעמים בטורצ׳ה היא בלתי נגמרת, וכמעט כולה ללא לקטוז. בתוכה תמצאו טעמים דוגמת טעם הסלרי המפורסם של המקום, פלפל הבנרו או שומשום שחור. הסירו דאגה מלבכם, גם טעמים ״רגילים״ ומופלאים תמצאו ברשימה. כדאי להגיע? חובה להגיע.
שעות פתיחה:
משתנה בין הסניפים
גם בקיץ גם בחורף. טורצ׳ה
גלידה מהאגדות
פאטה מורגנה - Fatamorgana
מיקום: סניפים רבים ברחבי העיר
הגלידריה הזאת היא בבעלות נשית, את הטעמים בה רוקחת מריה אנייזה (Maria Agnese) – והיא עושה את זה כל כך, כל כך טוב. חלק מהגלידות במקום נקראות על שם דמויות אהובות מהאגדות, דוגמת שלגיה (וניל, חתיכות תפוח ורוטב פטל) או פינוקיו (וניל, אגס ועוגת לימון). במקום ניתן למצוא גם מגוון מטריף של עוגות, ואפילו סושי של גלידה – קינוחים עגולים וקטנים ממולאים בגלידה ובחן.
שעות פתיחה:
משתנה בין הסניפים
סושי גלידה. פאטה מורגנה
מה נגיד ומה נאמר? המילים האלה נכתבות עם גלידה ביד, ועם חלומות מתוקים על הגלידריות שבמדריך. העיר בעלת מליון הטעמים מציעה את הגלידות הכי איכותיות בעולם. האיטלקים אמנם שמרנים בכל הנוגע לפיצות ופסטה, אך כשזה מגיע לגלידה – השמיים הם הגבול. אז תצעדו, תתלבטו, תבקשו לטעום עם כפית – זה לגמרי מקובל. כשאתם עושים סלפי עם הר הגלידה שלכם כדי לשלוח לאנשים בארץ ולהוציא להם את העיניים – אל תשכחו לשלוח גם לנו.
שתפו:
לכל מה שחם ברומא - עקבו אחרינו
אולי יעניין אתך גם...
מוזיאון הותיקן – המדריך למטייל בוותיקן
המדרגות הספרדיות – צ'ק; הפורום הרומאי – צ'ק; טרסטוורה –
המסעדות הטובות ברומא – מסעדות מישלן מומלצות ברומא
מסעדות יוקרה מומלצות ברומא מוזיקאים חולמים לזכות בגראמי, שחקנים –
שדה התעופה ברומא – פיומיצ׳ינו – המדריך המלא לטסים לרומא
כבר שמעתם על רומא מחברים וראיתם אותה בסרטים… פנטזתם על